Malcom på den sida: 1976 Husqvarna GP 250


Husqvarna 250 CR GP var cykeln att ha i mitten av 70-talet om du menade allvar motocross. Det var också kallad GP fått smeknamnet ” Mikkola Replica ” som det var cykeln han vann VM 1976 med.  Här hittar du 1976 Husqvarna GP 250 till salu i San Fernando, CA för 9 747 kr via Craigslist.

.Berömd off-road ryttare Malcolm Smith evigt förknippad med Husqvarna på grund av hans stirrande i filmen 1972 On Any Sunday. Sedan 1966 Malcolm har drivit en motorcykel butik i Riverside, CA. Överraskande, han inte längre säljer Husqvarna. Denna cykel har dock en sval återförsäljare klistermärke från Malcolm Smith Motorcyklar från förr i tiden.

250 CR drevs av en 245cc tvåtakt gjord av magnesium med radiella kylflänsar. Det innehöll också en sexväxlad växellåda och en lätt aluminiumtank.

Cykeln har vissa funky röda styret och saknas några delar, men ser ut att vara en bra bas för en restaurering eller rolig ryttare.

Se en bättre cykel för ko avslutande ? Maila oss här: tips@dailyturismo.com

Gianni är Daily Turismo Pacific Northwest korrespondent. Han undrar om du fick även så här långt med en online översättare.